Sunday, November 23, 2008

Sekitar Sukan SMK.Bingkor,Keningau


bole-bole juga si vivian nie....dab-dub juga my heart...


ba...harap-harap sya kana ambil gambar......paling otoronong la pose sya nie..


Kugiran 60-an....spek siapa paling anu...????


Frust ba sya nie.....nama sya kana rejek 100m sama 400 m....


ba capatlah abis posing sudah aku nie...amacam ba ko nie..


ta limpas ba diorang nie mau gambar...sorou poh la kan....


Bole juga ba sya.... padan kan...???


yeeeh....juara juga ba akhirnya.....ini yang ke 100 kali lumba barulah juara.....itupun dakat suda kana bubut....odoi sumarat ako...

Ini kali la...ko gambar ka kana gambar.....
Jauh ba pandangan kawan kita nie.....nama dia pandangan mencari.....?????

syok ba diorang nie ..ada senyum saja,tahun depan join kelab senyumla..
sampat juga ba diorang manja-manja...grigetan sya.
Fuuh...yoo, ala amacam mau landing nie...

Kelas tersendiri......

Antara acara sukan sekolah SMK.Bingkor,Keningau hari tu yang sempat saya ambil fotonya

Friday, November 21, 2008

masih relevan


Zaman-zaman meleset dan inflasi sekarang nie, bekalan kayu api pun perlu di update juga, nak kata jimat memang jimat. Kalau masih ada kayu api,cara nie masih relevan bukan.Nak bubuh berapa banyak kayu api,bubuhlah, yang penting,bekalan kayu api masih ada. Kalau masak sup lagi terangat yoo.... orang kata "kadang-kandang idea yang paling bodoh itulah jalan penyelesaian sesuatu masalah".....so marilah fikir sendiri. Macammana canggih pun teknologi, pensil dan pen tetap digunakan dulu dan selamanya. Sekadar renungan.

Thursday, November 20, 2008

Thursday, November 13, 2008

Clip Video Nikon D90

Sempatlah rakam aksi gayat pengunjung di Funfair Keningau 2008.
video

Saturday, November 1, 2008

Mercu Tanda


Sebelum Sampai ke rumah aku, mesti jumpa dulu logo nie, kalau korang tak jumpa, maknanya sesatla tu.

First Touch


Anak-anak berseronok sakan di Kg. atok. Buka Tagal.

Kebetulan!!!

Hari ini 1 November 2008. Hari lahir Ku yang ke-35 tahun. Masih susut jangka hayat ku di alam fana ini. Semoga sentiasa on trak menuju ke alam kekal abadi.

Assalammualaikum Blogger Semua.

Wa dari kecil sudah berjinak-jinak dengan fotografi. Seronok bukan main dapat berkepit dengan kamera. Macam-macam boleh shoot. Kamera pertama aku ketika berumur 12 tahun ialah Vivitar. Manalah aku tau tentang jenama kamera yang bagus waktu itu, 23 tahun yang lalu.
Lepas itu waktu di maktab perguruan kamek pakei ialah Ricoh. Maseh pakei filem. Lepas itu bila masuk U, kamek beli pulak digital camera jenis Kodak untuk ambil gambar spesimen tapi pensyarah kata gambar yang di ambil tak sharp. Terpaksa gambar semula guna kamera Fakulti Nikon SLR, tapi tak tau jenis apa. Urat-urat spesimen yang halus pun boleh nampak. Harganya,wow hampir RM6000 you.
Dan kini, jeng-jejeng!Terlebih dahulu terima kasih kepada MIRZA GEMILANG kerana perkongsian keuntungan perniagaan, dapatlah kamek beli kamera Nikon terbaru, D90. Dan bermulalah lagi kegilaanku dalam fotografi.
Bravo.......